Over Marjolein

Leuk dat je interesse toont in Groenontwerp met Marjolein! Zoals de naam al doet vermoeden: ik ben een eenmanszaak die tuinontwerpen maakt.
 
Ik ben geboren en getogen op het Brabantse platteland vlakbij De Groote Peel. Altijd al een buitenkind geweest en het liefst met m’n handen in de modder en in het water of met de honden aan het spelen. En dat doe ik eigenlijk nog steeds graag.
 
Binnen een jaar hopen we onze huisje-boompje-beestje droom te verwezenlijken met een houten huis op het platteland, dichtbij onze familie, waar we samen met onze hond en kat heerlijk van het buitenleven kunnen gaan genieten.

Mijn ontwerpstijl

Graag draag ik met het ontwerpen van tuinen bij met het ontwikkelen en creëren van jullie eigen stukje groen paradijs. Ik maak graag tuinontwerpen met een natuurlijke uitstraling; een niet-zo-sprietje-precies gevoel. Hierin integreer ik praktische bestratingen, overkappingen en verhoogde borders met een wilde en weelderige beplanting. 

Verschillende stijlen vind ik mooi en uitdagend. Belangrijk vind ik een goede verhouding tussen groen en grijs en een bepaalde functionele en ontwerplogica. Hoe het er esthetisch uiteindelijk uitziet moet kloppen met de visie die je hebt (thema) en de functionaliteit van de tuin. Ik vind het leuk tuinen te ontwikkelen die je niet in een oogopslag overziet, maar dat je wordt meegetrokken de tuin in door fascinerende zichtlijnen en doorkijkjes. Het gevoel dat je de tuin steeds verder wilt ontdekken en twee keer zo groot voelt door het aan te laten sluiten aan de aanliggende omgeving. Dit bijvoorbeeld gecombineerd met heldere strakke lijnen in bijvoorbeeld de paden. Of een mooi contrast met robuustere stoere materialen. 

De een zoekt een rustgevende tuin waarin natuurbeleving voorop staat. Eventueel aangevuld met een mooie waterpartij (van oude varkenstrog tot zwemvijver). De ander wil graag een wellness beleving in de tuin: met een zwemvijver, houtgestookte sauna en planten die lekker geuren en het geluid van stromend water. Of je bent op zoek naar dat geborgen knusse gevoel met veel gezellige zitjes en bloeiende borders waaruit je kunt plukken. Een stukje nostalgie. Daarnaast heb je ook de wat meer artistieke tuin, met duidelijk aanwezige elementen in de vorm van functionele kunst, zoals een bepaald patroon in het pad, een apart materiaal voor verhoogde borders, of een in het oog springende pergola. Hier vind ik zelf persoonlijk het gebruik van industriële materialen ontzettend gaaf. Sommigen zitten het liefst zoveel mogelijk buiten en zien graag een verlengstuk van de keuken. Heerlijk tafelen en borrelen met de hele familia met een mooi geïntergeerde buitenkeuken of bar en ruime zitjes in het groen. Waar jouw tuinideeën ook heen gaan, ik ben altijd nieuwsgierig! Ik nodig je van harte uit contact op te nemen om te ontdekken of ik je van dienst kan zijn.

Zie hieronder een aantal Pinterest afbeeldingen die mij inspireren. Een afbeelding zegt meer dan (je-weet-wel).

Opleiding en achtergrond

Tuinarchitectuur aan de OntwerpAcademie (2022)

Hydrologie aan de Universiteit Utrecht (2013)

Naast tuinontwerpen werk ik met veel plezier bij Rijkswaterstaat als groenbeheerder voor de uiterwaarden van onze mooie Maas.

 

© 2022 All Rights Reserved.